God

God

29 mei 2019 door Arie van der Veer

Op bezoek bij God

Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. De stem die me eerder had toegesproken met het geluid van een bazuin, zei nu: ‘Kom hierboven, dan laat ik je zien wat er hierna gebeuren moet.

Openbaring 4:1

Het staat er zo heel gewoon: er stond een deur open.

Alsof je de hemel zomaar binnenloopt.

Toch is de hemel misschien wel veel dichterbij dan wij denken. Wie sterft, hoeft denk ik geen verre reis te maken. We hebben er geen ogen voor. Maar als je ogen geopend worden zoals die van de eerste diaken Stefanus? Toen hij gestenigd werd, keek hij omhoog naar de hemel. Daar zag hij het schitterende licht van God. En rechts van God zag hij Jezus staan.

Ik moet wel zeggen, dat zowel bij hem als Johannes er wel iets bijstaat. Ze werden geleid door de Heilige Geest. Het geheim! Het is dezelfde Geest die ouderen dromen doet dromen. En dat was ook het geval. Johannes kreeg opnieuw een visioen. En in een visioen is alles nog dichterbij. Je maakt het mee!

We lezen verder in het boek Openbaring. Na aandacht voor de kerk op aarde, komt nu de hemel..

Johannes zag de deur naar de hemel openstaan. Hij werd uitgenodigd om naar boven te komen. Komt dan in een situatie terecht wel je wel even goed over moet nadenken.

Ik zal je uitleggen waarom?
Ik weet niet of jij veel nadenkt over de hemel. Ik moet je zeggen: ik steeds meer. En dan komt vooral door het plotselinge overlijden van onze zoon. Zijn kleine kinderen stelden me de ene vraag na de andere over de hemel. Want daar gaan ze vanuit. Over het graf hebben het niet. Vraag je aan de kleinste van twee waar papa is, dan zegt hij prompt: in de hemel. De oudere kinderen gaan verder over het hoe in de hemel: Weet je, als je daar bent, van het verdriet dat wij hier op aarde hebben? Kun je verdriet in de hemel hebben? Een andere vraag die ze vaak stellen is: als wij straks in de hemel komen, herkennen we hem dan?

Welke hemel ging Johannes binnen?
Ik zeg voorzichtig: in de hemel zoals die er nu is. Ooit aan het eind der tijden zal God niet alleen een nieuwe aarde maar ook een nieuwe hemel scheppen. En van die hemel zegt Openbaring: daar zij alle tranen voorbij, dan is echt alles nieuw.

Maar Johannes stapt nu in hemel binnen, waar weliswaar God alle lof wordt gebracht, maar waar ook ongeduld is. Martelaren roepen: ’hoelang nog’. Een hemel die volop bij het leven op aarde betrokken blijkt te zijn.

Iemand gebruikte het voorbeeld van het land Zwitserland in de Tweede wereldoorlog. Daar was vrede. Toch was het land nauw betrokken bij wat er in de rest van Europa gebeurde.

Buiten die hemel was er en is er nog steeds strijd. In die hemel ben je veilig. Maar de beslissende slag moet nog komen. Na heel veel strijd. Wat er allemaal gaande is gaat de hemel Johannes in dit nieuwe visioen leren.,

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify