memphis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 mei 2019 door Patrick Simons

Spits Nederlands elftal vergaf zijn weglopende vader: "Als je de mens niet kunt vergeven, kan God jou ook niet vergeven"

Voetballer Memphis Depay zat zaterdagavond aan tafel bij Pauw. De voetballer van het Nederlands Elftal en de Franse topclub Olympique Lyon vertelde over zijn verleden én zijn geloof.

Memphis groeide namelijk zonder vader op die hem als kind al in de steek liet. Hij vertelt echter inmiddels weer af en toe contact te hebben. "Ik heb een gesprek met hem gehad en ik hem hem vergeven. Niet dat alles gelijk helemaal geweldig is. Maar we hebben af en toe contact. Dat doet mij wel goed en hem sowieso ook."

Waarom de spits zijn vader vergeven heeft? "Ik ben 25 nu en het blijft wel je vader. Op een gegeven moment dacht ik: als je de mens niet kunt vergeven, kan God jou ook niet vergeven", zegt hij stellig. Memphis schaamt zich overigens niet om uit te komen voor zijn christelijke geloof. Hij praat er met regelmaat over en probeert er ook naar te leven. Zo reed hij na een voetbalwedstrijd eens naar één van de armste wijken in Lyon om daar boodschappen uit te delen aan mensen. Hij grijpt het moment bij Pauw ook aan om jongeren te waarschuwen: "Als je doorgaat met het maken van verkeerde keuzes, ga je niet bereiken wat je wil. Ik wilde sinds ik klein was voetballer worden, maar was aan de andere kant met dingen bezig die daar niet voor zouden gaan zorgen. Ik wil een voorbeeld zijn voor andere jongens. Sommige keuzes die je maakt gaan je achtervolgen in je leven. Zorg dat het niet te laat is!"

Memphis vertelt dat hijzelf ook soms op het randje heeft gelopen. "Ik heb soms misschien geluk gehad, maar ik geloof in een lieve Vader en dat Hij bij mij is." Jeroen Pauw sluit het gesprek af door naar God te vragen: "Er staan allerlei namen in je boek over mensen die je hebben geholpen, maar er is er volgens mij één, naast je moeder, die je écht heeft gered en dat is God."

Memphis: "Ik voel dat ik gezegend ben door Hem met talent. Maar ook dat er bepaalde situaties zijn geweest dat ik hier misschien niet meer was zonder de lieve Heer. Wanneer je met God bezig bent wordt het leven rustiger. Ik accepteerde ook dingen zoals ze waren, ook al ging het niet volgens mijn wil. Die lijn probeer ik door te trekken en je ziet dat er dan allemaal positieve dingen gebeuren om me heen. Ik kan kinderen in verschillende landen helpen en ik kan kinderen inspireren met voetbal, een boek en allerlei verschillende dingen. Ik geloof ook dat ik daarom op de wereld ben."

Bekijk hier het hele gesprek

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
God bless you, Memphis ?!
M
S
Hier word je toch blij van?