John Piper

Nieuws

28 mei 2019 door Geerten van Breugel

John Piper laat zien wat het verschil is tussen een 'echt' geloof en een 'schijngeloof'

John Piper laat in 'Onwankelbare Vreugde', aan de hand van de brief van Paulus aan de Hebreeën, zien wat het verschil is tussen een waar geloof en schijngeloof.

'Zo zal ook Christus, Die eenmaal geofferd is om de zonden van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonden gezien worden door hen die Hem verwachten tot zaligheid', Hebreeën 9:28. 

De kernvraag in de video is: zijn wij behouden als Hij komt tot 'zaligheid?' Ja, zegt Piper: "Voor degenen die reikhalzend naar Hem uitzien. We hoeven niet bang te zijn voor het oordeel, staat in dit gedeelte. Als we op deze manier op Christus vertrouwen." Toch zijn er ook ´schijngelovigen´ noemt Piper. "Hun geloof functioneert als verzekering tegen brand. Ze geloven alleen om aan de hel te ontkomen. En ze willen dan ook liever niet dat hij komt, zodat ze nog zoveel mogelijk aards plezier kunnen beleven. 

Voor ons is dus de vraag: zien wij uit naar Zijn komst, of willen we liever dat Hij nog even wacht. Dat is de lakmoesproef voor een waar geloof." Als voorbeeld noemt hij de Korinthiërs en Efeziërs, zij "zagen uit naar de tweede komst van de Zaligmaker."

Reacties

Een beetje erg makkelijk geoordeeld. Hebben we niet allemaal wel eens korte momenten of langere periodes in ons leven, waarbij we even wat minder, of soms niet, uitzien naar Zijn komst? Is dat dan direct een schijngeloof? Of is onze Heer ook voor die tekortkoming aan verlangen aan het Kruis gegaan....
Dat laatste, Ja. Maar als je soms toch niet uitziet naar de komst van Jezus, moet je jezelf op dat moment echt afvragen waar je mee bezig bent en hoe je in je geloof staat. Zie de "preek" van Piper als een waarschuwing.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify