wegwerpplastic

Nieuws

28 mei 2019 door Christelijke Hogeschool Ede

Geen wegwerpplastic meer op Christelijke Hogeschool Ede

De Christelijke Hogeschool Ede stapt over op een duurzamere variant wat betreft disposables. Het huidige wegwerpservies van plastic wordt opgemaakt. Daarna stapt de CHE in samenwerking met Zo-vital over op het gebruik van CPLA wegwerpservies. Dit CPLA wegwerpservies wordt gemaakt van cassavewortel. Zetmeel uit onder andere cassave dient als biobased grondstof voor de productie van dit wegwerpservies.

Het CPLA bestek is 100% composteerbaar en kan in de afvalverwerking bij het restafval. De reden dat het niet bij GFT kan is dat het niet “snel” genoeg gecomposteerd wordt. Bij de verwerking van het restafval wordt het op hoge temperatuur verbrand waarbij er geen giftige stoffen/gassen vrijkomen. Het restproduct kan weer worden hergebruikt.

Daarnaast worden de plastic roerstaafjes opgemaakt en vervangen door een duurzamer alternatief. De bekers die nu bij de melk en karnemelk staan vervangen door de koffiebekers van de CHE. Deze zijn veel minder schadelijk dan de bekers die er nu staan. En er wordt gekeken of de volgende CHE koffiebekers een milieu keurmerk kunnen krijgen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify