Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2019 door Patrick Goede

Verpleegster 'terecht ontslagen' na aanbieden Bijbel aan kankerpatiënt

De Britse verpleegster Sarah Kuteh die haar patiënt een Bijbel aanbood is terecht ontslagen, dat heeft de rechtbank besloten. De patiënt vertelde haar open te staan voor het geloof en ze ging daar op in door hem een Bijbel aan te bieden. Ook begon ze te intens voor de man te bidden volgens de aanklacht in een gebed dat maar duurde en duurde. Dat meldt CBN News.

Kuteh legde de man uit dat de enige weg naar God via Jezus was. Ze greep de hand van de man stevig beet en begon Psalm 23 te zingen. De man was zo verbouwereerd dat hij het eerste vers meezong. Op basis hiervan werd de moeder van drie kinderen ontslagen.

Na verwoede pogingen van Sarah om haar ontslag terug te draaien is ze nu dus volgens de rechtbank terecht ontslagen. De vrijheid om je geloof te kunnen uiten heeft het in de rechtszaal afgelegd tegen de wettelijke instructies van het ziekenhuispersoneel om geen discussies over het geloof te beginnen. 

Toch zien sommige christenen Sarah Kuteh als een heldin, waaronder Graham Miller, CEO van de London City Mission: "Prijs de Heer voor Sarah's moed en hart vol compassie. Veel Ghanese christenen hebben de gewoonte om het altijd over Jezus te hebben, ook al is dat in onze cultuur niet gepast."

Reacties

Heer Jezus, zegen Sarah Kuteh met heel goed nieuw werk, beter werk dan wat ze had en laat haar zijn tot eer van Uw Naam. Gezegend is deze vrouw in Jezus Naam.

A
Halleluja, de eindtijd wordt steeds meer zichtbaar met alle gevolgen voor gelovigen en ongelovigen. Maranatha Jezus, we zegenen onze zus Sarah en de rechter. Shalom
Vreemd. Jullie vinden het dus kunnen, ondanks duidelijke afspraken vooraf? Over inconsequent gedrag gesproken...
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen