Warda

Nieuws

29 mei 2019 door Patrick Goede

Aartsbisschop Baschar Warda: "Politieke correctheid stimuleert christenvervolging in Midden-Oosten"

Aartsbisschop van Ibril Baschar Warda waarschuwt Europa en Amerika voor hun politieke correctheid. Deze zou kunnen leiden tot het verergeren van christenvervolging zoals bijvoorbeeld in Irak. Er wordt gefaald in het niet veroordelen van extremistisch terrorisme volgens Warda. "Als wij vervolgd worden zijn er dan in Europa mensen met spandoeken waarop staat: 'Wij zijn allemaal christenen'?", laat Faithwire uit de mond van Baschar optekenen.

Na de aanslag op een moskee in Christchurch en de aanslagen op christenen in Sri Lanka heeft politieke correctheid in terreur tegen geloofsgroepen weer volop de aandacht. Ook in Nederland lokten de verschillen in politieke reactie's op beide aanslagen veel discussie uit. Warda is niet de enige die zich zorgen maakt, ook de Britse bisschop Philip Mounstephen geeft Warda gelijk: "Het klopt wat Aartsbisschop Warda zegt, dit heeft te maken met ons koloniale verleden. De schuld die we hierover ervaren hindert ons in het veroordelen van moslimextremisten."

Warda blikt terug op een eens zo vreemdzaam verleden: "Er was een tijd waarin Arabische moslims en christenen een traditie hadden waarin ze gedachten en filosofieen uitwisselden in vredelievendheid. Zal nu een vreedzame en vredelievende godsdienst moeten toezien hoe ze vervolgt gaat worden vanwege haar geloof? Met een wereld die medeplichtig zal zijn aan deze vervolging?", vraagt Warda zich af.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify