Trump

Nieuws

28 mei 2019 door Patrick Goede

Evangelist Franklin Graham organiseert dag van gebed voor president Trump en zijn politieke vijanden

Franklin Graham - de zoon van evangelist Billy Graham - organiseert 2 juni een dag van gebed voor de Amerikaanse president Donald Trump. Op deze dag worden mensen opgeroepen om God te vragen president Trump te beschermen tegen al zijn politieke vijanden. De oproep is ondertekend door veel christelijke prominenten, zoals zanger Michael W. Smith en pastor Jenetzen Franklin, dat meldt de Christian Post.

Op Facebook doet Franklin nog een keer zijn motieven voor de dag van gebed uit de doeken: "De vijanden van Trump doen er alles aan om hem, zijn familie en zijn presidentschap kapot te maken. Er is geen andere president geweest die zo onder vuur heeft gelegen als hij. Het enige wat hem en dit land kan redden is God."

Ook de christelijke schrijver Lance Wallnau die de oproep ondertekende is helder over zijn motieven om te gaan bidden: "Voor uw eigen lot en dat van uw kinderen moet de linkse politiek keer op keer verslagen worden. In elke situatie. Anders zullen we alles wat we bereikt hebben weer verliezen." 

Is elke christelijke prominent dan zo gretig om tegen de Democraten te gaan bidden? Alan Cross, voorganger in het zuiden van het land en een bekende tegenstander van Trumps immigratiebeleid leek aanvankelijk ook mee te doen maar haakte af toen hij de politieke geladenheid van het evement inzag.

"Dit laat Franklin Grahams politieke intentie zien. Ik dacht al dat het daar mee te maken had maar hé, een oproep tot gebed is een goed iets. Ik doe mee. Maar nu ik begrijp dat hij alleen wil bidden voor Trumps succes en tegen zijn vijanden, haak ik af. Ons gebed voor Trump moet zijn dat hij zich laat vormen naar Gods wil, dat hij tot inkeer mag komen en Hem aanneemt als zijn Heer en redder", zegt Cross. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify