Japan

Nieuws

28 mei 2019 door Patrick Simons

Aanslag op kinderen van Japanse katholieke nonnenschool: minimaal twee doden

Bij een aanslag in Japan zijn zeker zestien mensen neergestoken. Het gaat om meisjes van een katholieke nonnenschool die op de schoolbus stonden te wachten. Dat meldt NOS.

Vast staat in ieder geval dat een man van 39 en een meisje van 12 om het leven zijn gekomen. Meer slachtoffers worden zeker niet uitgesloten. Onder de zestien slachtoffers zijn zo'n dertien kinderen in verschillende leeftijden. De jongste kinderen zijn 6 jaar oud. Naast de doden zijn er ook diverse kinderen zwaargewond geraakt.

Christenen zijn een kleine minderheid in het land. Of de aanslag bewust gericht was op christenen is nog niet bekend. De dader kwam op de meisjes aflopen en begon om zich heen te steken met in beide handen een mes. Toen de schoolbus aan kwam rijden, ging hij er vandoor en stak hij zichzelf verderop in zijn hals. Hij is zelf ook aan zijn verwondingen overleden. Het is overigens niet het eerste steekincident in Japan, dat door velen als één van de veiligste landen ter wereld wordt gezien. In deze eeuw kwam het al twee keer eerder voor dat iemand verschillende mensen neerstak. Dit incident gebeurde in Kawasaki, een voorstad van Tokio.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify