Pyramid Park band

Nieuws

28 mei 2019 door BOOST Gospel

BOOST haalt internationaal talent naar gospelfestival

Na twee succesvolle edities zal op Tweede Pinksterdag opnieuw het BOOST Gospel Festival georganiseerd worden. Op maandag 10 juni vindt de derde editie plaats. BOOST pakt groot uit met twee bands die speciaal voor het festival over komen vanuit de UK.

Het gaat om The Bright Expression en Pyramid Park. Beide bands zijn geen reguliere worshipbands, wat je misschien zou verwachten op een gospelfestival. “We willen bezoekers juist verassen door ze te laten zien dat gospel niet in een hokje te plaatsen valt”, aldus Jordi Voort, een van de organisatoren. “Beide bands scoren hogen in de UK gospel charts en hebben veel streams op Spotify. Ze zijn erg enthousiast over ons festival en wij zijn natuurlijk enorm blij met hun komst.”

Naast twee bands uit de UK komt ook het Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda naar BOOST. Vanaf de eerste editie zijn zij al present. Met hun Afrikaanse dans en muziek geven ze het festival extra kleur. Daarnaast staan er grote nationale gospelacts op BOOST zoals liedjesschrijver Matthijn Buwalda en de hiphop act Damascus. Het festival biedt ook heel bewust plek aan lokaal talent. Een van de lokale talenten is Emma Julia uit Enschede. Emma Julia is actief als worshipleader en zangers en werkt momenteel hard aan haar debuut ep, na een geslaagde crowdfundingcampagne. Ze werd in januari door Groot Nieuws Radio uitgeroepen tot een van de talenten om in de gaten te houden voor 2019.

“We willen op deze 3e editie blijven verrassen en gaan altijd voor kwaliteit. Op het gebied van programmering, maar ook als het gaat om horeca aanbod en faciliteiten zoals parkeergelegenheid. We werken keihard om bezoekers een fantastische en inspirerende dag te bieden.” Net als de voorgaande jaren zal de toegang weer gratis zijn. Op deze manier blijft het festival laagdrempelig en kunnen ook gezinnen met een kleine portemonnee een dagje uit. Naast steun van bedrijven en kerken biedt BOOST ook bezoekers de mogelijkheid om het festival financieel te ondersteunen in het dekken van de kosten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify