homoseksualiteit

Nieuws

28 mei 2019 door Patrick Simons

Studiedag werkgroep 'Nashville': "Verklaring geeft Bijbelse lijn goed weer"

Het was geruime tijd stil rondom de veelbesproken Nashvilleverklaring. Maandag maakte de werkgroep bij monde van ds. M. van Reenen echter bekend dat er op 12 september een studiedag zal worden belegd.

Deze studiezal zal als thema 'Bijbels denken over huwelijk en seksualiteit in 2019' mee krijgen. Tegelijkertijd bracht men ook een samenvatting van de eerdere Nashvilleverklaring naar buiten. Via e-mail werden ongeveer duizend predikanten en voorgangers in Nederland uitgenodigd om de studiedag bij te wonen. Deze komen uit tal van verschillende kerken en achtergronden. In gesprek met Reformatorisch Dagblad vertelt Van Reenen meer over de studiedag. "De Nashvilleverklaring zal niet het onderwerp van bespreking worden. Ze vormt het uitgangspunt, de basis: de verklaring geeft de Bijbelse lijn goed weer. Het wordt geen Nashville-studiedag."

Tegenstanders van de Nashvilleverklaring vielen vooral over het gedeelte waarin gesproken wordt over het 'doden van zondige verlangens'. Daarmee zou volgens hen geimpliceerd worden dat homoseksualiteit een ziekte is en genezen kan worden. Daarom is hier nu ook een toelichting bij gezet, vertelt Van Reenen. "Inderdaad. In de eerste plaats omdat het hier om een Bijbels woord gaat. En in de tweede plaats omdat dit woord zo veel heeft opgeroepen dat het ons beter leek het uit te leggen. We zeggen bijvoorbeeld dat dit niet zozeer betekent ”genezing”, alsof verkeerd gerichte verlangens in dit leven altijd zouden verdwijnen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify