Single

Dagelijks leven

31 mei 2019 door Patrick Goede

CIP's adviesrubriek: "Wanneer heb je de gave om níet te trouwen ontvangen?"

In deze rubriek kunnen christenen met een prangende vraag of situatie voor advies terecht bij andere christenen. Zoals u.

Deze keer het verhaal van een jongeman uit Amsterdam (29) die graag anoniem wil blijven: 

"Toen ik een tiener was en geïnteresseerd raakte in de meisjes uit mijn klas besloot ik de Bijbel er maar eens op na te slaan. Dat verlangen naar een vriendin, wat moest ik daar nou mee? Paulus gaf in 1 Korinthe 7 aan dat het beter was om te trouwen dan van begeerte te branden. Maar ik was 13 en zag met geen mogelijkheid voor mij hoe ik nu toch één van die meisjes uit mijn klas kon trouwen. Ik ben nu 16 jaar verder, ik heb een aantal (pogingen tot) relaties gehad maar trouwen is nog steeds niet gelukt. Nu zegt Paulus ook dat sommigen de gave krijgen om te trouwen en sommigen de gave om niet te trouwen. Wanneer weet je dit eigenlijk? Wanneer roept God je voor zoiets? Misschien zijn er mensen die deze roep zo hebben ervaren en mij advies kunnen geven. Misschien vraagt God dit ook wel van mij. Ik weet het niet. Laatst hoorde ik een vrouw uit mijn kerk zeggen dat 67 procent van de christenen vrouw is en 33 procent man. Ze wilde graag een man maar bereidde zich er ook op voor dat ze alleen zou kunnen blijven vanwege dit feit. Ze wilde immers geen ongelijk span vormen en God gehoorzamen. Er zijn nu eenmaal meer vrouwen dan mannen gelovig. Maar hoe gaan jullie hier dan mee om? Wat is jullie advies?"

Wat vindt u? Laat uw advies bij ons achter met behulp van dit formulier.

Heeft u zelf een prangende vraag of situatie waar u het advies van onze lezers over wilt horen? Mail dit dan naar patrick@cip.nl.

Reacties

A
Dwaling.....is geen gave van de Geest....is je eigen VRIJE keuze, waarbij de Heilige Geest je wil leiden.
R
Abe,Dit aspect van het geloof lijkt mij ingewikkeld en verre van fundamenteel. De vraag het het nog steeds een vrije keus voor homoseksuele christenen, komt mij ter gedachten. Is daarom een beschuldiging van dwaalleer en daarmee een beschuldigd van verkeerd geloof op zijn plaats hier? Ik weet dat dit misschien oordelend over komt. Dat is niet mijn instelling. Excuus als dat zo over komt. Het is slechts een reflectieve vraag.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify