Eerste Kamer

Nieuws

27 mei 2019 door ChristenUnie

ChristenUnie pakt vierde zetel in Eerste Kamer

De ChristenUnie heeft bij de Eerste Kamerverkiezingen één zetel gewonnen. De partij gaat daarmee van drie naar vier zetels. Naast lijsttrekker Mirjam Bikker en huidig Eerste Kamerlid Peter Ester komen nu ook oud-staatssecretaris Tineke Huizinga en de Limburgse Maarten Verkerk in de senaat. Volgens Bikker is de vierde zetel “een uitgelezen kans om ons christelijke-sociale geluid in de Eerste Kamer nog sterker te laten klinken.”

Bikker: “Ik ben bijzonder dankbaar voor deze uitslag. De ChristenUnie laat zien dat het krachtig laten klinken van je eigen geluid hand in hand kan gaan met verantwoordelijkheid nemen. Dat leidt nu opnieuw van een versterking van onze positie in het politieke landschap. Met vier zetels in de Eerste Kamer zetten we ons ook de komende jaren in voor kwetsbaren, voor rechtvaardigheid en voor een inclusieve samenleving.”

Nieuw in de senaat: Friezin en Limburger
Tineke Huizinga keert na 9 jaar terug aan het Binnenhof. De in Heerenveen woonachtige Huizinga was eerder Tweede Kamerlid, staatssecretaris en minister. Maarten Verkerk is vandaag de eerste Limburgse volksvertegenwoordiger van de ChristenUnie geworden.

Huizinga: “Na een aantal jaar in het maatschappelijk middenveld te hebben gewerkt, heb ik er veel zin in om weer politiek actief te worden voor de ChristenUnie. Het ging weer kriebelen.”

Verkerk: “Ik ben vind het mooi dat ik ons land mag gaan dienen in de Eerste Kamer. Ik verheug me erop om samen met Mirjam Bikker, Peter Ester, Tineke Huizinga en de andere Eerste Kamerleden samen te werken voor goede wetgeving en een rechtvaardige en duurzame samenleving.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify