Arjan Lock

God

29 mei 2019 door Arjan Lock, EO-directeur

Ontmoetingen met Kinga Bán

Hoewel ik Kinga Bán nooit persoonlijk heb gekend (wel haar muziek), heb ik haar vaak ontmoet. In de gesprekken voor bijvoorbeeld Ik mis je en tijdens opnames van Nederland Zingt kwam ik haar de afgelopen jaren namelijk heel vaak tegen.

Soms zijn er mensen in je leven die je niet persoonlijk hebt gekend, en die toch diepe indruk op je hebben gemaakt door de manier waarop zij hun door God gegeven talenten inzetten. Dat geldt wat mij betreft voluit voor Kinga, en ongetwijfeld voor velen met mij.

Ik kan de keren niet tellen dat mensen mij met dankbaarheid in hun stem vertelden hoe ongelofelijk veel ze aan haar muziek hebben gehad. En hoeveel troost zij eraan ontleenden, juist op momenten dat het moeilijk was.

Door haar ziekte gingen Kinga’s liederen vaak over de kwetsbare kanten van het leven. Wat opvalt, is dat daarbij altijd de hoop doorklonk dat God er op de een of andere misschien juist ín de gebrokenheid is. Dat Hij je naam kent en je draagt – zelfs tot voorbij de grenspalen van dit aardse bestaan.

De levende God kent ook Kinga’s naam. En de naam van haar man, van hun kinderen en van alle anderen die zij achterlaat. Dit besef, zo kort nog na haar overlijden, ontroert me.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify