Syrie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 mei 2019 door Patrick Goede

Syrische christenen keren terug naar verwoeste stad om evangelie te brengen

Terwijl de burgeroorlog en het verjagen van IS uit het land nog in volle gang is trekken christenen er weer op uit om in Syrië goed nieuws te brengen. Belangrijkste wapen dat de terugkeerde Syriërs bij zich dragen? De Bijbel. "Ik probeer deze kerk weer op te bouwen. Ik ben vier keer geraakt door kogels van IS. We waren hier met 5.000 christenen, nu zijn er nog 15", zegt William, één van de dappere strijders volgens Faithwire.

Dave Eubank die de leiding heeft over het FBR (Free Burma Rangers) en de operatie om de christenen in Syrië te helpen is verbaasd over de veerkracht van de mensen daar: "Ik twijfelde of er nog christenen zouden zijn na alle terreur. Maar de twee mannen die ik daar ontmoette inspireerden ons allemaal. We blijven bidden voor de middelen om deze mensen te helpen bij het opnieuw opbouwen van hun kerk."

Eubank roept iedereen op om te blijven bidden voor de christenen in Syrië. Hij zegt zelf niet over de middelen te beschikken om de kerk weer op te kunnen bouwen. Toch blijven hij en zijn team in Syrië totdat ze geloven dat God hen vraagt om te vertrekken. 

Geld geven kan hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.