Montell Jordan

Mooi

27 mei 2019 door Patrick Goede

Montell Jordan van megahit 'This is how we do it' getuigt van God in finale Idols

In 1995 had Montell Jordan een monsterhit met het R&B-nummer This is how we do it. Het nummer gaat onder andere over het overvloedig gebruik van alcohol en losbandige seks. Voor het optreden van afgelopen zondag besloot Jordan echter een aangepast versie te maken waarin hij God de eer geeft, laat CBN weten.

In 2010 besloot Montell Jordan de muziekindustrie achter zich te laten en werd hij aanbiddingsleider Victory World Church. Inmiddels is hij daarvoor uitvoerend voorganger. Hij is dankbaar voor wat zijn muzikale carrière hem gegeven heeft maar vertelt ook dat hij er ook veel leegte vond op spiritueel en emotioneel niveau: "Ik realiseerde dat ik iets liefhad wat mij niet lief kon hebben. Mijn vrouw en mijn kinderen geven mij liefde terug maar de muziekindustrie doet dat niet", vertelt Jordan.

"Ik ben dankbaar dat God geduld heeft gehad met mij in de periode dat ik succes had in de muziek. Hij heeft dat proces gebruikt om mijn getuigenis groter te laten zijn. Ook ben ik dankbaar voor de positie die ik nu heb. Het laat mij mensen bereiken die niet zo gemakkelijk vanaf de kansel te bereiken zijn", ziet Jordan zijn verhaal in een groter perspectief. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify