Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 mei 2019 door Arie van der Veer

Leven in een doolhof: hoe Johannes hemels perspectief kreeg

Hemelvaart is een heel belangrijk gebeuren. Jezus komt na zijn werk op aarde de hemel binnen.

We weten er iets van als we het boek Openbaring lezen.

En gebeurt van alles in deze wereld.
Van sommige dingen begrijpen we waarom ze gebeuren. Maar ook van heel veel dingen niet... Heel veel gebeurtenissen lijken in onze ogen totaal zinloos en lijkt zelfs dat het kwaad in deze wereld gaat winnen.

Reken maar dat, als je ‘van boven’ naar de aarde zou kunnen kijken, heel veel dingen anders worden, dat je dingen anders gaat bezien, zelfs anders gaat begrijpen.

Maar ook in ons eigen leven kan het een chaos zijn. We geloven dat God ons leven leidt. We geloven dat Hij een plan heeft ook met ons leven. Toch blijven heel veel zaken onduidelijk. ‘Waarom overkwam ons dat?’ ‘Waarom moest hij /zij sterven? ‘Waarom?’

Zo moet het ook bij de christenen in de tijd van de apostel Johannes geweest zijn... Christenen werden wereldwijd vervolgd, vermoord. Het land Israël was door de Romeinen verwoest. De stad Jeruzalem bestond na 70 na Christus niet meer. Vele apostelen hadden hun getuigenis met de dood moeten bekopen? Waarom?

Let op wat de hemel ging doen!
In een volgend visioen klinkt opnieuw die geweldige stem. Johannes werd uitgenodigd in de hemel te komen. Er stond een deur naar de hemel open. En de stem riep hem toe:

‘Kom naar boven.’

Dat zijn heel belangrijke woorden. Ze zeggen wel eens dat je in het leren, wil je een goed en eerlijk oordeel geven, de dingen in hun perspectief moet leren zien. Waarom is iemand zo geworden? Wat was de aanleiding? Hoe waren de omstandigheden? Iets bezien in een ander perspectief maakt soms iets wat heel moeilijk is, gemakkelijk.

Johannes wordt uitgenodigd om het leven op aarde van Boven af te komen te bezien. Zoals dat doolhof vanaf die toren.

Een mooi voorbeeld is een doolhof. Wat kun je daaraan dwalen. De uitgang is onmogelijk te vinden. Maar stel dat in dat doolhof een toren staat. Een van je vrienden staat boven op de toren. Hij heeft het overzicht. Met een megafoon roept hij of je links of rechts moet gaan. En reken maar, dat je er dan snel uit bent.

Jezus riep: ’Kom naar boven’.

Johannes wordt uitgenodigd om de dingen die gebeuren te gaan bezien vanuit hemels perspectief.
Reken maar dat, als je ‘van boven’ naar de aarde zou kunnen kijken, heel veel dingen anders worden, dat je dingen anders gaat bezien, zelfs anders gaat begrijpen.
Want waarom hebben we zoveel vragen? Omdat we alles op aarde alleen maar van onderop beleven en bekijken.

Johannes wordt uitgenodigd om het leven op aarde van Boven af te komen te bezien. Zoals dat doolhof vanaf die toren. Maar dat is het enige niet. Nu hij naar boven mag komen, kijkt hij straks niet alleen boven de ruimte maar ook boven de tijd. God zal hem het heden, het verleden, maar ook de toekomst openbaren.

Ik wil jou dat deze week ook vragen.
'Kom naar boven'.

Openbaring 4:1
Hierna had ik een visioen. Er stond een deur open in de hemel. De stem die me eerder had toegesproken met het geluid van een bazuin, zei nu: ‘Kom hierboven, dan laat ik je zien wat er hierna gebeuren moet.’

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.