huwelijk

Nieuws

27 mei 2019 door Patrick Goede

Kerk in Texas laat samenwonende stellen gratis trouwen: "Seks buiten het huwelijk is een zonde"

Pastor Bryan Carter van de Concord Church in Texas is een man van de praktische aanpak. Veel stellen in zijn kerk wonen samen terwijl ze nog niet getrouwd zijn. Merendeels om praktische redenen of om de relatie eerst even uit te testen. Door gratis huwelijken aan te bieden ziet hij samenwonende stellen sneller trouwen. "Koppels proberen op allerlei manieren te onderzoeken wat trouwen inhoudt en vaak zijn deze motieven oprecht", zegt de voorganger volgens de Christian Post.

"De helft van de samenwonende koppels wil graag trouwen maar heeft daar niet de middelen voor. Ik geloof dat als je vanaf het podium preekt over het verbond van het huwelijk je dat ook mogelijk moet maken voor de mensen en met praktische oplossingen moet komen. Juist in deze tijd staat het huwelijksverbond onder druk door casual seksMaar seks buiten het huwelijk is in Gods ogen een zonde en bedreigt duurzame relaties en familiebanden", vertelt pastor Carter.

"Laatst kwam er iemand naar mij toe en hij vertelde mij dat niemand in zijn familie getrouwd was dus dat het voor hem niet zo'n ding was. Ik heb de samenwonende koppels in mijn kerk drie opties voorgeschoteld: Of je gaat richting trouwen of je blijft daten maar gaat apart wonen of je stopt met de relatie. Na afloop kwamen er 30 koppels naar voren omdat ze het proces van trouwen wilden beginnen", zegt de gulle weddingplanner. Een huwelijk kost de kerk ongeveer 8000 euro per keer. 

De gulheid van de Concord Church vindt zijn oorsprong in een nobele daad van de broer van de voorganger. Hij gaf de pastor geld toen deze destijds samenwoonde met zijn verloofde. Zo kon hij het verbond dat God voor ons bedacht heeft toch eren. "Ik hoop dat andere kerken ons voorbeeld volgen", zegt dominee Carter tot besluit. 

Reacties

j
8000 euro per trouwdienst is ook nogal een bedrag voor een jong stel!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify