single

Dagelijks leven

06 juni 2019 door Patrick Simons

Is er in de kerk te weinig aandacht voor singles?

Singles lijken in de kerk vaak het ondergeschoven kindje te zijn. Het gaat vaak over huwelijk en gezin en singles krijgen niet altijd de aanacht die ze verdienen. Toch komen er ook in de kerk steeds meer singles. Aukelien van Abbema schrijft erover in EO Visie.

"Onlangs had ik na afloop van een van mijn workshops een interessant gesprek. "Ik hoor hier veel mensen zeggen dat kerken meer naar singles moeten omzien," zei een bedachtzame dame van middelbare leeftijd. De dame wilde niet zeggen dat de kerk niet méér kan doen voor singles. "Maar," zei ze, "wat ik mis in die verhalen, is het besef dat de kerk geen vervanging kan zijn van een huwelijk."

"Ik herkende haar punt. Ik juich het toe dat singles zich steeds meer laten horen in kerken. Ik denk dat dit nodig is om gehoord te worden. En ik denk dat het realistisch is te verwachten dat je dit meerdere keren moet doen, en op meerdere manieren, voordat je echt verandering gaat zien. Het is niet genoeg om te roepen: ‘Ik wil meer gezien worden.’ Het is belangrijk om aan te geven hoe je gezien wilt worden. Laat merken wat je mist, wat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld dat je voorganger concreet bidt voor een partner voor jou? Of voor vrede met je single-zijn? Of dankt voor hoe gelukkig jij bent met je single-zijn?"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify