ds de jong

God

27 mei 2019 door Patrick Simons

"Veranderingen in de kerk voer je door voor de mensen die er al zijn"

In veel kerken voeren we discussies over het al dan niet veranderen. Sommigen laten liever alles bij het oude, anderen vinden dat de kerk met haar tijd mee moet gaat en dus regelmatig veranderingen door moet voeren. In een videoserie met CIP.nl sprak Ds. de Jong erover.

"Als je veranderingen doorvoert, moet je dat niet altijd doen met het oogmerk dat je dan meer mensen binnenkrijgt", stelt de predikant. "Tenminste, dat heb ik niet altijd gedaan. Wanneer je veranderingen doorvoert in de kerk, zijn er altijd ouderlingen en kerkeraadsleden die dan tegen je zeggen: denk je dat je dan nu meer mensen binnen krijgt?"

Dat is volgens De Jong echter niet helemaal het punt. "Ik dacht altijd: dat denk ik helemaal niet. Maar ik denk wel dat jullie langer blijven. Ik doe het vooral voor de mensen die er zijn. Die komen naar de kerk, die hebben kleine kinderen bij zich. Soms denken we misschien: laten we alles maar bij het oude houden, maar dat werkt niet zo. Juist voor die mensen moet je wel eens liederen veranderen. Of vernieuwen."

Bekijk onderstaand fragment en maak tijd voor de volledige videoserie met ds. P. L. de Jong:

Bekijk hier de hele videoserie

Reacties

Ds. De Jong heeft volkomen gelijk, niet alleen voor werving en groei van een kerk, maar ook van organisaties in het algemeen. De snelste en zekerste manier om te groeien is het vasthouden van de actieve gebruikers van hetgeen je te bieden hebt. Mensen moeten een reden en motivatie hebben om terug te komen, daarom moeten ze iets blijven aantreffen dat ze bevalt!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify