abortus

Dagelijks leven

27 mei 2019 door Patrick Simons

NRC-columnist: "Abortus blijft uiteindelijk het breken van leven in de knop"

Nadat Thierry Baudet in een essay een opmerking maakte over abortus, was het land te klein. Feministisch Nederland stond op de barricades. Linda Duits schreef zelfs over haar eigen abortus dat ze er gelukkig van werd. Titel boven het stuk: ode aan abortus. Rosanne Hertzberger reageert er in haar column in NRC.

"Pijnlijk om vrouwen een rondedansje te zien doen rondom abortussen. Terwijl uiteindelijk abortus toch gewoon falen is. De samenleving faalde in het bieden van betere anticonceptie en voorlichting en een gelijker speelveld tussen man en vrouw. De individuen faalden door niet beter op te letten en onbeschermde seks te hebben. En uiteindelijk blijft abortus het breken van leven in de knop."

"Dat leven heeft voor mij, en velen met mij, iets heiligs en iets wat beschermd moet worden tegen willekeur of achteloosheid. Abortus zou veilig, legaal en zeldzaam moeten zijn, zoals Hillary Clinton ooit schreef. Een laatste verdrietige noodgreep."

Reacties

J
Geen enkele vrouw die abortus pleegt wordt gelukkig het is simpel weg moord en offeren aan Baal dat is wat de Bijbel zegt, dat is wat God zegt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify