hel

God

27 mei 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse hoogleraar: "Wie de hel wil afschaffen, wordt genadeloos"

De hel blijft voor veel mensen een twistpunt in het christendom. Hoe belangrijk is het bijvoorbeeld om het over de hel te hebben? Is het mogelijk dat een God van liefde mensen naar de hel stuurt? Het Reformatorisch Dagblad vraagt zich dat af naar aanleiding van een boek van Michael McClyymond, hoogleraar modern christendom aan de Saint Louis Universiteit.

Er wordt onder meer gesproken ove de alverzoening. "Volgens de voorstanders van alverzoening doen zij niets anders dan Gods genade uitbreiden naar alle mensen – maar McClymond laat zien dat het universalisme het besef verloren heeft van wat genade is. Er komt een ander zicht op God, op genade, op geloof. De soevereine God wordt omgevormd tot een God-voor-ons, Die zonder ons geen God zou kunnen zijn. De indringende aansporing in de Schrift om te geloven omdat zonder geloof de verlorenheid wacht, wordt genegeerd. En, als onvermijdelijk sluitstuk, de notie van genade wordt geëlimineerd."

"In de Bijbel duidt genade altijd op vrije verkiezing, openbaart ze zich als de uitzondering op de regel, is ze een ontvangen geschenk dankzij Gods onverdiende gunst. Uitverkiezing en verantwoordelijkheid zijn geen tegenstelling, maar veronderstellen elkaar. Dit alles verdampt zodra men de alverzoening omarmt. Wie de hel wil afschaffen, wordt genadeloos. Wie poogt om genade uit te breiden tot alle mensen, ondermijnt de genade voor ieder mens."

Reacties

M
Echt, het is onmogelijk om in een artikel van deze omvang nog meer onzin neer te schrijven dan hier gedaan is. Wil je de werkelijkheid weten over de Alverzoener: lees Gods Woord. Het staat er vol mee!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify