manifest

Nieuws

24 mei 2019 door SGP-jongeren

Jongerenafdelingen christelijke partijen: "NAVO verdient herwaardering en investering"

SGP-jongeren, CDJA, JOVD en PerspectieF hebben vandaag, donderdag 23 mei, een manifest over de NAVO aan minister Ank Bijleveld van Defensie overhandigd. In dit manifest roepen de politieke jongerenorganisaties de regering op om pal te staan voor ‘een sterke, eensgezinde en op gedeelde waarden gebaseerde NAVO, waarin samengewerkt wordt ten behoeve van wereldwijde geopolitieke stabiliteit en een veilig Nederland.’

Volgens de jongeren is het de hoogste tijd voor herwaardering van en investering in de NAVO. Herwaarderen houdt bijvoorbeeld in dat het trans-Atlantische, dat het bondgenootschap een grote meerwaarde geeft, moet worden gekoesterd. de pjo’s zijn dan ook tegen een Europees leger: ‘Defensie-inzet blijft een nationale competentie, zoals gewaarborgd is in de NAVO’.

Een voorbeeld van investeren is het ‘binnen afzienbare tijd de belofte nakomen om 2 procent van het BBP te investeren in defensie’, aldus de jongeren van SGP, CDA, VVD en ChristenUnie. De vier politieke jongerenorganisaties stellen dat ‘het erkennen en realiseren van bovenstaande punten de waarde van de NAVO en de veiligheid van Nederland zullen vergroten’.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify