aanslagen sri lanka

Nieuws

24 mei 2019 door Patrick Simons

Braziliaanse minister op gruwelijke manier bedreigd: "Je kerk vliegt de lucht in zoals in Sri Lanka"

Indrukwekkend nieuws uit Brazilië. Damares Alves, minister van vrouwen, familie en mensenrechten krijgt al wekenlang doodsbedreigingen. Ze reageert hierop door een bijzonder mooie psalm aan te halen.

Alves is over het algemeen erg populair in het Zuid-Amerikaanse land. De voormalig evangelicale voorganger voert onophoudelijk strijd tegen pedofilie, georganiseerde misdaad en abortus. Ze is één van de belangrijkste doelwitten te zijn van een terroristengroep genaamd Secret Wilderness Society. Eerder probeerden zij ook al een bomaanslag op een kerk vlakbij Brasilia op kerstavond te plegen. Deze werd door de politie verijdeld. Er zijn deze week huiszoekingen gedaan en drie personen gearresteerd.

In een online statement reageert één van de terroristen: "Het maakt ons niet uit hoeveel mensen er sterven, en het maakt ons ook niet uit hoeveel mensen doodgaan van de christelijke groepering waar Alves toe behoort. Laat duidelijk zijn dat onze intenties ten opzichte van Damares Alves nog steeds hetzelfde zijn en ook steeds gevaarlijker worden."

De terrorist vervolgt: "Damarus, je kunt door een dal vol schaduw van de dood wandelen of in een mijnenveld terechtkomen. Heb je wel eens nagedacht over een dienst in je kerk waarbij alles de lucht in vliegt zoals in Sri Lanka? Of aan een aanslag tijdens een politiek evenement? Gif in je eten? Een kogel door je hoofd als je naar je werk reist?"

De reactie van de minister op de bedreigingen? "De Bijbel zegt: 'Al wandel ik door een dal vol schaduw van de dood, ik hoef geen kwaad te vrezen, want de Heer is met mij. Hij bereidt een tafel voor mij in de aanwezigheid van mijn vijanden.' Deze tekst staat in Psalm 23. En deze tafel is zonder twijfel een nieuw Brazilië."

Reacties

Wat een geloof!
REAGEER
W
Geweldig wat een Gods vertrouwen spreekt hier uit. ????
W
De vraagtekens waren er opeens, maar horen er natuurlijk niet bij.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify