cusgp

Nieuws

24 mei 2019 door Patrick Simons

Bestuurslid SGP stemt blanco vanwege ChristenUnie: "Mijn stem gaat daaraan niet gegeven worden"

Een bijzonder moment gisteren op Twitter. Nadat Keest van der Staaij middels een tweet opriep om op Christenunie/SGP te stemmen, reageert Johan van den Brink dat hij dat deze keer niet gaat doen.

Dat klinkt misschien niet heel bijzonder, ware het niet dat Van den Brink secretaris is van het wetenschappelijk instituut van de SGP. Hoewel er geruchten gingen dat Van den Brink op een andere partij zou stemmen en sympathie zou hebben voor Forum voor Democratie, ontkent hij dat zelf stellig. "Ik moet niets hebben Baudet", reageert hij op Twitter wanneer mensen berichten van christelijk media delen waarin dat gesuggereerd wordt. Van den Brink heeft naar eigen zeggen blanco gestemd.

In gesprek met Gelderlander vertelt hij dat hij zich goed kan vinden in het eurokritische geluid dat de Tweede Kamerfractie van de SGP laat horen. "Kamerlid Roelof Bisschop geeft dat goed gestalte." Volgens Van den Brink is die situatie samen met de ChristenUnie echter helemaal anders omdat deze partij minder uitgesproken eurokritisch is. "Mijn stem gaat daaraan niet gegeven worden."

Hij vertelt ook nog dat hij in verleden wel gecharmeerd was van Thierry Baudet. Dat verdween als sneeuw voor de zon door de inmiddels beruchte overwinningsspeech van Baudet. "Daarin heeft hij zich geassocieerd met christelijke waarden. Hij zei: 'Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen'. Als ware hij de Messias. Ik vind dat heel kwalijk."

Reacties

A
Kennelijk hen je christenen en christenen treurig
C
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify