Nieuws

23 mei 2019 door Paradiso

Pop-kerkdienst in Paradiso bij boekpresentatie ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’

Op zondagochtend 2 juni vindt in Paradiso Amsterdam eenmalig een pop-kerkdienst plaats ter gelegenheid van het verschijnen van het boek ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’. Het boek is geschreven door popdominees Jan Andries de Boer, Piet van Die en Fred Omvlee, die al jarenlang met popmuziek in de kerk werken.

Jan Andries de Boer organiseert rockdiensten rond U2 en Bløf, Piet van Die rond Johnny Cash en Fred Omvlee rond Elvis Presley en de Top2000. Voor het boek ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’ (uitgeverij Kokboekencentrum) bundelden zij hun krachten en inzichten. In dit boek gaan de auteurs dieper in op de religieuze inhoud van popmuziek en de waarde daarvan voor de kerk. Het boek bevat een kleine theologie van de popmuziek en veel verdieping over de genoemde artiesten. Er blijken ook veel andere artiesten te zijn van wie de muziek een plek kan krijgen in kerkdiensten.

Zondagochtend 2 juni wordt het boek in Paradiso gepresenteerd met een eenmalige pop-kerkdienst rondom Johnny Cash, Elvis Presley en Bløf, met als thema: Thuiskomen. Een dienst voor iedereen, of je nu gelovig bent of niet. De bezoeker wordt meegenomen door het mooiste van de Bijbel en de popmuziek rond dit thema. De nummers worden gespeeld door de bands Cashflow3 en TeBoven. Aan het eind van deze dienst wordt het boek gepresenteerd en is er gelegenheid tot signeren.

Reacties

M
Wie krijgt er dan alle eer in die kerk??
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify