Europa

Nieuws

23 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Deze Slowaak komt in Europees parlement op voor christelijke waarden: "Ik schaam mij het Evangelie niet"

Dat veel Europarlementariërs in het Europees Parlement verbergen dat ze christen zijn is voor de Slowaak Branislav Skripek (48) de grootste tegenvaller van de afgelopen vijf jaar. Dit vertelt hij in gesprek met het Reformatorisch Dagblad. "Ik schaam mij het Evangelie niet."

In het RD vertelt de Slowaak dat hij zag dat christenen in zijn land een stap achteruit gingen zetten. Hij heeft toen een organisatie opgericht om christenen te motiveren publiekelijk uit te komen voor hun geloofsovertuiging. "Als christenen moeten wij ons niet van de samenleving afscheiden, maar juist het Evangelie brengen."

Als nummer 64 belandde hij voor de Slowaakse parlementsverkiezingen op de lijst van de OLaNO-partij, een conservatieve partij van onafhankelijke personen. Dat hij desondanks toch werd verkozen ziet Skripek als Gods leiding én een grap van God. "Het is een goede grap, want ik vertelde tegen iedereen dat ze als christen publieke functies moesten bekleden, maar uiteindelijk was ik het die werd gekozen om de politiek in te gaan.

Ik heb ervoor gebeden en toen in 2014 besloten me kandidaat te stellen voor het Europees Parlement. Opnieuw werd ik laag op de kandidatenlijst gezet. Toch heb ik het gered en nu zit ik hier."

Lees het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify