Franca Treur

Nieuws

23 mei 2019 door PZC

Franca Treur in Middelburg in gesprek met vijf jonge gelovigen

Vandaag leidt Franca Treur in de Oostkerk in Middelburg een talkshow met vijf jonge gelovigen. In dezelfde kerk houdt zij zondag de Preek van de Leek, meldt de PZC.

Franca groeide op in een gelovig gezin met drie broers op een boerderij even buiten Meliskerke, Walcheren. Momenteel woont ze in Amsterdam. In oktober 2009 debuteerde ze met de roman Dorsvloer vol Confetti. De boeken van Franca Treur worden door duizenden mensen in de reformatorische gezindte gelezen. Er is veel herkenning. De beelden die ze schetst, de vragen die ze heeft. Is er ruimte voor deze vragen en twijfels?

Ze heeft vijf twintigers en dertigers bereid gevonden om over hun geloof te praten, onder wie de twee christenen Koen Maljaars uit Middelburg en Els Meeuse uit Goedereede. Ook twee mensen met een islamitische achtergrond en iemand met een joodse achtergrond schuiven aan. Franca: "Gelovigen bediscussiëren geloofszaken binnen hun eigen groep, maar nooit interreligieus. Ik ben benieuwd wat de overeenkomsten en verschillen zijn in hun beleving van het geloof.

Tijdens de discussieavond wil ik bijvoorbeeld weten: wanneer je opstaat, denk je dan eerst aan God? Hoe ziet je dag eruit en op welke momenten komt je geloof erbij? Waarom denk je dat God bestaat? Zou je leven heel anders zijn als je in een ongelovige familie was geboren?"

Foto: Tommy Lance

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify