europa

Nieuws

22 mei 2019 door Eurofractie CU-SGP

Bijzonder: Christenen uit Syrië en Irak doen belangrijke stemoproep!

De ChristenUnie en SGP zijn lid van de European Christian Political Movement, een Europees samenwerkingsverband van christelijke partijen. Samen met de rest van de ECPM hebben wij ons de afgelopen jaren ons ingezet voor de bedreigde christenen in Irak en Syrië. Op de voorgrond, door onze politieke stellingname in debat en discussie, en op de achtergrond door de gezamenlijke lobby richting de Europese instellingen en regeringen binnen en buiten Europa.

Dat de banden met deze christenen in Syrië en Irak goed zijn blijkt ook uit een bijzondere stemoproep die ze in onderstaande video’s doen: stem op de ECPM-lidpartijen zoals de ChristenUnie en SGP, zodat de ECPM haar hulp aan vervolgde christenen kan voortzetten.

De ChristenUnie en SGP in het Europees Parlement zijn vastbesloten om ook in de komende vijf jaar zich opnieuw heel hard in te zetten voor onze broeders en zusters in de verdrukking. Met uw stem kunnen wij ons samen met de ECPM zich samen met hen inzetten tegen dit onrecht.

Metin Rhawi is bestuurslid van Syriac Union en vertegenwoordigt Syriac-Assyrische Christenen naar de EU. Hij vraag christenen in Nederland en Duitsland om op ECPM te stemmen, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door CU-SGP


Bassam Ishaq van Syriac National Council of Syria zegt in een videoboodschap onder andere: "We hebben geen statements nodig, we hebben resultaten nodig en daarom vraag ik u om goed na te denken voordat u gaat stemmen. Als u ons echt wilt helpen, stem dan voor degenen die ons effectief hebben geholpen. Ik bid dat onze boodschap u zal bereiken in de hoop dat uw steun effectief wordt door deze verkiezingen voor het Europees Parlement", doelend op CU-SGP. 


Tot slot doet ook Dr. Aziz Emmanuel Gegwargis Al-Zebari van de Katholieke Universiteit Erbil een oproep om op deze partijen te stemmen. "Als je me echter vraagt hoe we op de lange termijn echt als een Christelijk volk in Irak kunnen blijven, is mijn antwoord heel eenvoudig: alleen als er voldoende politieke steun voor ons is in Europa en de VS. Terwijl NGO's proberen te helpen wanneer er iets misgaat, kunnen politici ons helpen te voorkomen dat dingen opnieuw verkeerd gaan. Wat we nodig hebben, zijn vastberaden politici en politieke bewegingen die onze situatie steeds opnieuw onder de aandacht brengen EN concrete oplossingen aandragen die ons de veiligheid bieden die we nodig hebben."

"De enige politieke beweging die dit heeft gedaan, van het begin tot het heden, is de European Christian Political Movement. Ze verenigden de vervolgde minderheden in Noord-Irak om al in 2014 een gezamenlijk plan te presenteren en ze bleven al die jaren met ons samenwerken."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify