Thierry Baudet

Nieuws

22 mei 2019 door Jeffrey Schipper

'Inconsequente Baudet wil orthodox-christelijke kiezers naar zich toe te trekken'

Is Thierry Baudet sinds deze week een bondgenoot van conservatieve christenen die zich verzetten tegen abortus, euthanasie en individualisering? "Dat lijkt er niet op", antwoordt Gerard Vroegindeweij, politiek redacteur van het Reformatorisch Dagblad. "Hij is vooral zweverig en komt regelmatig inconsequent over."

De fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FvD) in de Tweede Kamer schreef voor American Affairs een essay naar aanleiding van het boek Unfinished Critique of Liberal Modernity van de Franse schrijver Michel Houellebecq. Daarin doet Baudet een aantal uitspraken die door progessieve mensen in ons land als opmerkelijk en grensoverschrijdend worden ervaren. Lees ook: Baudet kritisch over euthanasie en abortus: "Zelfmoord wordt in Nederland gefaciliteerd".

Vroegindeweij verwijst naar dit debat tussen Baudet en SGP-leider Kees van der Staaij. "Baudet plaatste het FvD-standpunt over abortus in een debat met SGP-voorman Van der Staaij tegenover dat van de SGP door te stellen dat het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw bij Forum boven de beschermwaardigheid van het leven gaat. Verder is FvD volgens de eigen website vóór de mogelijkheid om hulp te bieden bij zelfdoding."

Ook wijst de redacteur op dit optreden van Baudet in het tv-programma Goedemorgen Nederland. "Daarin stelde de FvD-voorman dat hij voor handhaving van de keuzevrijheid bij abortus en euthanasie is. Ook vrouwen moeten zich kunnen ontplooien. Baudet wil met zijn essay alleen de vraag stellen of het individualisme en het liberalisme een prijs hebben."

"Het is hem primair om aandacht te doen en enkele dagen voor de Europese verkiezingen mogelijk orthodox-christelijke kiezers naar zich toe te trekken", concludeert Vroegindeweij.

Lees de volledige analyse van Gerard Vroegindeweij

Reacties

Ach, inconsequente Rutte wil(de) alle Nederlanders aan zich binden:

Geen cent naar Griekenland.

Geen belastingverhoging.

Iedereen €1000,00 erbij.

Dus je hebt baas boven baas.
REAGEER
H
Nederlandse orthodoxe christenen proberen te trekken door in een Amerikaans blad te schrijven over een Franse schrijver. Is dat niet wat vergezocht?

Baudet is wel degelijk consequent in zijn democratische natie staat gedachte met een terugkeer naar christelijk-joodse-humanistische inrichting van normen en waarden.

Deze normen en waarden staan echter niet perse gelijk aan christelijke overtuigingen.
REAGEER
Wat gemakzuchtig om het over consequentheid te hebben. Dat past een Christen niet, want consequentheid voert naar de hel. Het is heel goed mogelijk om in te zien dat abortus geen goede zaak is, een drama, maar dat het toch een mogelijke optie voor ongewenst zwangere vrouwen moet zijn. Ik denk dat ook veel orthodoxen zich dat best wel realiseren.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify