kerkgangers

Nieuws

22 mei 2019 door Christian Post

Gewapende mannen omsingelen Nigeriaanse kerk en ontvoeren zo'n 15 kerkgangers

Een evangelische pastor is, samen met zijn dochter en meer dan twaalf andere voorgangers, ontvoerd. Daarbij kwam één persoon om het leven. De aanval werd uitgevoerd door gewapende mannen die de Nigeriaanse staat Kaduna binnenvielen, afgelopen zondag. Dat meldt Christian Post.

Volgens voorganger Zakariah Ido zijn twaalf meisjes en vijf mannen ontvoerd van de Evangelical Church Winning All congegratie en gebeurde dit al in de vroege uren van zondagmorgen. Hij claimt dat ongeveer 20 gewapende mannen verantwoordelijk zijn voor de aanval.

Een andere bron vertelt dat de gewapende mannen de kerk omsingelden en begonnen te schieten. "Iedereen was doodsbang maar niemand wist hoe ze moesten ontsnappen", legt de getuige uit.

Volgens The Nation zijn ook pastor Ido's dochter en de zoon van een Assemblies of God-pastor ontvoerd.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

Dat ziet er (weer!) erg zorgelijk uit. Christenen in veel m.n. moslimlanden worden "goedschiks" of kwaadschiks geëlimineerd.

Dat zou ons toch aant denken moeten zetten.......!?
Inderdaad, Hans, helemaal mee eens! We moeten hoognodig maatregelen nemen zodat we niet over x jaar hier ook dergelijke zaken zullen moeten meemaken. De tijd van wegkijken is nu echt voorbij wat mij betreft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify