Tunahan Kuzu

Nieuws

22 mei 2019 door CIDI

CIDI doet aangifte tegen Holocaustontkennende uitingen op Facebook-pagina Kuzu

“De Holocaust heeft nooit bestaan, het is door Joden opgezet om land in te pikken”, “De Zionistische Joden doen hetzelfde als wat Hitler deed”, en “Als Hitler de Joden goed had aangepakt, dan was Palestina vrij vandaag”. Dit is een greep uit de commentaren onder video’s van de politieke partij DENK op de Facebookpagina van partijleider Tunahan Kuzu. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) ontving meerdere meldingen naar aanleiding van de schokkende reacties en doet aangifte.

'Als Holocaustontkenning en andere vormen van onverbloemd antisemitisme ruim baan krijgen, vervaagt de norm tegen discriminatie', laat het CIDI weten. 'Een volgende stap is dat vijandbeelden van groepen op basis van afkomst alleen maar verergeren. Het commentaarveld geeft verder weinig blijk van afwijzing van de racistische uitingen. Het tegenovergestelde, waarbij commentaren vergelijkbaar met de bovengenoemde citaten ‘likes’ krijgen, komt meer voor. Om deze redenen heeft CIDI besloten om de rechtshandhaving op de hoogte te stellen en aangifte te doen tegen de gebruikers van de profielen waarmee de meest kwalijke commentaren geplaatst zijn.'

DENK-leider Kuzu was afgelopen weekend volop in het nieuws. Aan de hand van een provocerende video wilde hij aan Nederland duidelijk maken dat hij in Israël zou zijn gearresteerd. In werkelijkheid werd Kuzu slechts staande gehouden na een pr-stunt met een Palestijnse vlag. Lees ook: Waarom DENK-leider Kuzu kortstondig staande werd gehouden in Israël.

Reacties

l
Hele partij Denk uit de tweede kamer zetten ..Het is een deug niet partij waar we als Nederlanders ons diep voor moeten schamen.
REAGEER
Kuzu heeft twee ""goede"" leermeesters: de islam en heer Erdogan.
REAGEER
G
Ben benieuwd of het Openbaar Ministerie nu net zo rechtlijnig is als in de zaak Wilders.
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify