Levensverhaal

23 mei 2019 door Geerten van Breugel

Nadat Jezus verscheen moest Usama kiezen: Jezus of familie?

Een Man in het wit, die zich laat zien in een droom en zegt: "Verlossing is naar je toegekomen." Dat is de start van het verhaal van Usama. Godreports tekende zijn verhaal op.

Usama rende naar zijn broer en vertelde het hem. Die schrok, gaf hem de raad naar de marabout, een islamitische geestelijke te gaan. Van hem kreeg hij een amulet om hem te beschermen voor de boze geesten. De drie daaropvolgende dagen droomde Usama ook. Telkens verscheen Jezus hem en in de laatste droom riep hij Usama om uit het water te stappen en te komen: "Ga en preek mijn Evangelie."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De toenmalige moslim wilde vanaf toen Jezus volgen. Dat koste hem veel: toen zijn broer er van hoorde, scheidde die zijn familie van hem. Ook een plaatselijke kerk was bang voor zijn familie en ving hem daarom niet op. Uiteindelijk belandde Usama in de gevangenis.

Daar werd hij door teamlid Maka van The Timothy Initiative opgezocht, die de Bijbel met hem deelde. Hij groeide in zijn geloof en leerde uit de Bijbel en over het geloof. Toen hij uit de gevangenis kwam, keerde hij terug naar zijn geboortestad, waar er niemand was om hem op te vangen. Toch vertrouwt hij op God en ziet het als zijn taak zijn geloof te delen met de moslimgemeenschap.

The Timothy Initiative is een stichting die zich inzet voor het verbreiden van het Evangelie. De medewerkers geven discipelschaps- en leiderschapstraining. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify