Ocasio-Cortez

Nieuws

22 mei 2019 door Geerten van Breugel

Iftar-maaltijd voor islamitische, joodse én christelijke leden van Amerikaanse Congres

In de Verenigde Staten hebben de islamitische afgevaardigden van het Congres een iftar georganiseerd voor parlementsleden met een ander geloof. Afgevaardigden Ilhan Omar, Rashida Tlaib en André Carson vertelden voor een divers gezelschap van joodse, christelijke en islamitische collega´s over hun geloof en zochten de verbinding, meldt Relevant Magazine.

De christelijke afgevaardigde Steny H Hoyer zei bij de bijeenkomst: "De Bijbel vertelt mij niet om mijn naaste lief te hebben als ze christen zijn, of als ze hetero zijn. De Bijbel vertelt mij om mijn naaste lief te hebben." Zijn collega Alexandra Ocasio-Cortez is katholiek en ging nog een stap verder: "Als Ilhan bid, wanneer ik bid, als Rashida bid, als Ayanna (Pressley) bid, als Jan Schakowsky bid, geloof ik dat de gebeden allemaal naar de zelfde plaats gaan. Omhoog." Ook de afgevaardigde Jan Schakowsky was er, hij is van Joodse komaf. Hij zet zich in voor de eenheid tussen verschillende geloven bij jongere leden van het parlement. 

Na het diner hield afgevaardigde Omar een speech waarin hij uitlegde waar de ramadan voor hem om draait. Het gaat over het begrijpen van elkaar en de moeilijkheden die iedereen heeft. Het gaat over een diepere vorm van empathie hebben."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify