mexico

Nieuws

22 mei 2019 door Kerk in Nood

Opnieuw dodelijk geweld in Mexico: twee jonge mannen bij kerk doodgeschoten

Opnieuw dodelijk geweld bij een kerk in Mexico. Zaterdagavond 18 mei wilden twee jonge mannen een Mis gaan vieren, voor de 15e verjaardag van een meisje in de Mexicaanse deelstaat Veracruz. Ze werden beiden op de parkeerplaats van de kerk doodgeschoten. Dat meldt Kerk in Nood.

Volgens berichten in de media en een verklaring van bisschop Eduardo Patino Leal van Cordoba vond de aanval op 18 mei plaats rond 18.00 uur in de stad Fortin de las Flores, ongeveer 200 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad. De schutters kwamen uit hun voertuigen en schoten vanaf de straat naar de jongemannen - wier namen en leeftijden niet zijn vrijgegeven - toen deze aankwamen in de parochie Onze Vrouw van Guadalupe.

De parochiepriester, pr. Jorge Montenero Diaz, stuurde de aanwezigen die wachtten op de Mis de kerk in "toen talloze schoten werden gehoord." Dat staat in de verklaring van de parochie. "Het is niet de eerste keer dat aanvallen in de buurt van kerken, scholen of bedrijven worden gepleegd op klaarlichte dag", aldus bisschop Patino. "Van de autoriteiten eisen we realistische en efficiënte plannen tegen de georganiseerde misdaad en de corruptie, die tot zoveel agressie leidt​​ en waaronder de samenleving lijdt: de vermissingen, ontvoeringen, schietpartijen, afpersing en de toename van verslavingen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify