homo

Dagelijks leven

22 mei 2019 door Patrick Simons

Wieger Sikkema over homoseksualiteit: "Bijbel lezen door het filter van de persoon Jezus"

Wieger Sikkema hoopt dat homoseksuele realties in zijn gemeente meer geaccepteerd raken. De evangelische voorganger stelt dat het niet gaat om het overtuigen van de ander maar om het bespreekbaar maken van verschillende opvattingen. Dat zegt hij in gesprek met het Nederlands Dagblad.

"Stel, we hebben in onze gemeente een zangleider die homoseksueel is, en iemand heeft daar moeite mee. Je kunt snel in een sfeer van hete hoofden, koude harten terechtkomen. Maar je kunt ook met elkaar het gesprek voeren: wie is Jezus voor jou? Het kan dan gebeuren dat diegene er geen moeite meer mee heeft dat een homo zangleider is. Of de zangleider zegt: ik zie dat jij moeite hebt, dus ik doe een stapje terug en ga gewoon in de kerk zitten."

Sikkema zegt ruimte te zien voor homoseksuele relaties in liefde en trouw. "In dit soort discussies is de vraag heel snel: wat zegt de Bijbel? Dan lijkt het alsof Jezus weggaat uit het centrum en dat de Bijbel daarvoor in de plaats komt. Maar ons ­geloof heeft nooit om een boek gedraaid – maar altijd om een Persoon. Als ik dat zeg, klinkt het voor veel mensen direct verdacht. Ik wil niet aan het gezag van de Bijbel tornen, maar hem lezen door het filter van de persoon Jezus. Leer nou maar van mensen houden, net als Jezus, en dan komt het wel goed. Augustinus zei al: je moet net zolang op een bijbeltekst kloppen, tot de liefde eruit rolt."

Reacties

M
Zowel in het oude als in het nieuwe testament staat duidelijk in de grondtekst dat mannen die bij mannen liggen God een gruwel is. Er is nog heel veel meer wat God een gruwel is. ook overspel (zelfs in gedachten) is voor een Heilig God duidelijk niet goed. Niemand is perfect en lukt het om in deze wereld in deze tijd God te "pleasen". Iedereen heeft het offer van Jezus nodig, en "in Christus" kunnen we weer vrij tot God naderen. betekent het dat je bewust door mag gaan met dingen die God een gruwel vind? volstrekt niet zegt Paulus.
REAGEER
J
Beetje vreemde redeneringen door Sikkema. Volgens mij draait het binnen het christelijke geloof om de God van de Bijbel.

De Bijbel is hét middel waardoor we, geleidt door de Heilige Geest, God en óók Jezus kunnen leren kennen.

God en de Bijbel, Jezus en de Bijbel, het is niet van elkaar los te koppelen.

Jezus veroordeelde de zondares niet, maar wél haar zonde:" Ga heen en zondig niet meer".

Homoseksualiteit is en blijft zonde, die hoogstpersoonlijk door God Zélf wordt afgekeurd en verboden.
REAGEER
C
Maar wat er wel staat is wel de kern van waar het om gaat!
REAGEER
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify