gevangene

God

22 mei 2019 door Patrick Simons

"Groot belang dat gedetineerden in aanraking gebracht kunnen worden met het bevrijdende Evangelie"

Stichting Volharding heeft het initiatief genomen om het dagboek 'Zitten met God' van James Vogelzang te vertalen. Op die wijze willen ze Bijbelstudie onder gedetineerden stimuleren. "Jezus predikt onderwerping aan gezag, de gevangeniscode zegt: zet ze betaald." Het Reformatorisch Dagblad sprak met Matthijs Guijt van Stichting Volharding.

Guijt krijgt de vraag of de geestelijke nood in gevangenissen groot is. "Absoluut. Gevangenen zitten natuurlijk onvrijwillig in de gevangenis, meestal als gevolg van foute keuzes, moeilijke omstandigheden of verslavingen. Gevangenzitten betekent dan ook vaak crisis. Je hebt geen controle meer over je eigen leven, je loopt regelmatig keihard tegen jezelf aan. Je toekomst is onzeker en er kan sprake zijn van schuldgevoel en frustratie. Het is daarom van groot belang dat gedetineerden in aanraking gebracht kunnen worden met het bevrijdende Evangelie van Gods genade."

"We waren direct enthousiast over het boek van Vogelzang, met name vanwege de Bijbelgetrouwe boodschap. Het boek is uitermate geschikt voor Bijbelstudiegroepen in de gevangenis en om weg te geven tijdens pastorale een-op-eengesprekken met geïnteresseerde gevangenen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify