moslims

Nieuws

22 mei 2019 door Patrick Simons

Gereformeerde Gemeente Kapelle had contacten met opgepakte terrorist: "Iedereen heeft het evangelie nodig, ook deze man"

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat er in de Zeeuwse gemeente Kapelle een 47-jarige Syriër is opgepakt voor oorlogsmisdrijven en terrorisme. De man zou als terrorist commandant van een jihadistische groepering zijn geweest. De Gereformeerde Gemeente van Kapelle kende de man en kwam er over de vloer, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

De man werd aangeouden op basis van tips en informatie van de Duitse politie. Hij woont al sinds 2014 in ons land en had als Jihad strijder de naam Abu Khuder. Hij had tijdelijk asiel in Nederland gekregen en was commandant van Al-Nusra, een Syrische afdeling van al-Qaeda. Hij zat eerst in het Syrische leger maar deserteerde waarna hij met zijn rebellengroep in contact kwam met jihadisten. Hij gaf al eens een interview aan een Britse krant waarin hij met trots sprak over de terreurgroep. "Operaties met bommen zijn ons grootste talent", zei hij destijds.

In de Gereformeerde Gemeente van Kapelle is geschokt gereageerd op het nieuws. "Het komt redelijk hard aan dat de man is opgepakt", aldus een gemeentelid tegenover het Reformatorisch Dagblad. De man, die niet met zijn naam in de krant wil, kijkt nu overigens niet anders naar vluchtelingen: "Mogelijk heeft deze man iets gedaan wat niet in de haak is. Maar iedereen heeft het Evangelie nodig, ook deze man."

Reacties

"Iets gedaan wat niet in de haak is" understatement van het jaar. Stuitend naief zijn sommige christenen. Ze lijken zich niet te realiseren wat hun schouderophalende houding voor gevolg kan hebben voor kinderen en kindskinderen... Ik zou zeggen: neem een abonnement op de publicaties van Open Doors. Dan zullen uw ogen wel open gaan voor de dreiging vanuit de Islam.
A
Ik weet niet wat de oprichter van Open Doors zou zeggen over deze situatie, maar ik vermoed dat hij anders zou reageren dan u, Meneer Willem Fahner. Hij ging tijdens zijn werk ook in gesprek met moslims... Volgens mij waarschuwt Open Doors niet voor bepaalde groepen mensen. Ze vertellen gewoon wat christenen overkomt en door wie. Dat kan bijvoorbeeld zijn door regeringen, door boedhisten, door moslims, door christenen van geregistreerde orthodoxe kerken uit eigen land.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify