kerk in nod
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 mei 2019 door Patrick Simons

Christen zijn in Pakistan: "In ontberingen heeft God me nooit in de steek gelaten"

Pakistan is een zeer moeilijke omgeving voor christenen. Het land heeft overheidsscholen waar het als christen moeilijk is om te functioneren. Noman maakte op zo'n school discriminatie en mishandeling mee en vertelt erover tegen Kerk in Nood.

"Toen ik een islamitische klasgenoot aangaf voor vals spelen, zei de leraar: 'Hij speelt niet vals. Jij deed het'. De klasgenoot noemde me 'bhangie', wat 'straatveger' of 'gootreiniger' betekent; hij dreef de spot met me en gebruikte woorden die respectloos waren voor mijn geloof. Maar ik kon niet op een zelfde wijze terug reageren. Als ik dat had gedaan, zou ik beschuldigd kunnen worden van godslastering en zou mijn familie hebben geleden. Dus ik hield me stil."

"Maar ik ben dankbaar, dat God mijn familie niet heeft verlaten. Hij was daar toen een vriendin van mijn moeder aanbood te betalen voor mijn opleiding, die mijn ouders toen niet konden betalen. Het gelukkigste moment van mijn leven was toen ik de middelbare school voltooide; Ik was de eerste in mijn familie.”

"Ik studeer nu economie aan een overheidscollege. Ik volg de lessen een half jaar; Ik breng de andere helft door als verkoper in het winkelcentrum, omdat het moeilijk is voor mijn vader om het gezin te onderhouden. In ontberingen heeft God me nooit in de steek gelaten. Hij heeft me altijd geholpen en van me gehouden. God en mijn familie, vooral mijn moeder, zijn de redenen voor mijn geluk."

Foto: Kerk in Nood

Lees hier het hele verhaal

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.