Tijs

Dagelijks leven

22 mei 2019 door Patrick Simons

"Tijd dat de dominee vanaf de kansel stemadviezen gaf, is wat mij betreft echt voorbij"

Tijs van den Brink maakte een aflevering van NieuwLicht die volledig over Thierry Baudet ging. Vraag die centraal stond: kun je als christen op Baudet stemmen? Er kwamen tal van mensen aan het woord. Maar hoe denkt Van den Brink eigenlijk zelf over stemmen op Forum voor Democratie? Hij schrijft het in zijn blog voor EO Visie.

Ik ben zelf geneigd iedere politicus gelijk te behandelen en niet, zoals Stefan Paas, Forum voor Democratie als een groter gevaar te zien dan andere partijen. Zeker, Baudets flirt met extreemrechts is lelijk en roept vragen op. Dat hij weigert zich daarover echt te laten interviewen en verantwoording af te leggen, helpt ook al niet.

Maar eerlijk gezegd heb ik geen scherper moreel oordeel over mensen die op Baudet stemmen, dan over mensen die bijvoorbeeld op D66, PVV, Partij voor de Dieren of GroenLinks stemmen. Hoe weeg je een zweem van racisme af tegen inperking van de godsdienstvrijheid (PvdD, PVV) of een zeer liberaal abortusbeleid (D66, GroenLinks)?

De tijd dat de dominee vanaf de kansel stemadviezen gaf, is wat mij betreft echt voorbij. Zelf nadenken, alstublieft, en stemmen wat uw hart u ingeeft!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify