Tim Schakel

Nieuws

21 mei 2019 door PZC

Voorganger uit Zeeland adverteert voor gratis biecht

"Vroeger konden mensen met hun geestelijke nood naar een voorganger of ouderling. Nu velen de kerk hebben verlaten, is dat niet meer vanzelfsprekend. Ik wil de weg om met die schulden naar God te gaan nadrukkelijker aanbieden," vertelt Tim Schakel, de nieuwe voorganger (29) van de Vrije Evangelische Gemeente in Yerseke in de PZC.

Schakel plaatst de advertenties niet om zieltjes te winnen. "Het voordeel van biechten aan een geestelijke is dat ik verschoningsrecht en zwijgplicht heb. Net als andere voorgangers ben ik bij wet verboden om wat mensen mij vertellen, door te geven aan bijvoorbeeld de politie. De Heere Jezus geeft als voorbeeld de goede herder die zijn kudde met 99 schapen achterlaat om dat ene verloren schaap te zoeken en het op zijn schouders terug draagt."

Foto's: VEG Yerseke

Reacties

T
Opmerkelijk en zinvol. Het herinnert mij aan een geschiedenis uit het verzet.

Binnen de verzetsgroep krijgt een gelovig christen een pistool in handen gedrukt om een nsb'er dood te schieten, die op het punt stond een joodse familie te verraden. Toen hij dat gedaan had was hij rust kwijt . Het drukte zwaar op zijn gemoed. Ondanks dat hij wist van zijn daad als een "ultima ratio", een laatste mogelijkheid. Deze protestantse gelovige was de biecht bij een pastoor de manier om zijn evenwicht te hervinden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify