Darlington Church

Nieuws

21 mei 2019 door Geerten van Breugel

Engelse pastoor biedt moslims aan kerk 'Jezusvrij' te maken voor gebed ramadan

Een pastoor uit Darlington heeft zijn kerkgebouw herhaaldelijk aan de plaatselijke moslimgemeenschap aangeboden om het kerkgebouw te gebruiken om te bidden, dat meldt de Sunday Times. Hierbij zouden alle kruizen bedekt moeten worden en afbeeldingen onzichtbaar gemaakt.

Vorige week zou de pastoor die de leiding heeft in de kerk, het aanbod hebben gedaan. In de plannen stond dat "een deel van de kerk vrijgemaakt moet worden van stoelen voor moslims om te bidden. Kruizen en foto's moeten worden bedekt in de kleinere ruimtes voor biddende vrouwen.

De kerk, die is aangesloten bij een bisdom van the Church of England, wordt nu onderzocht door het toezicht van deze kerk. Een vertegenwoordiger van het bisdom geeft aan dat "het duidelijk is dat aanbidding van een niet-christelijk geloof niet toegestaan is in een toegewijd gebouw van de Church of England." Daarmee wordt ook gewezen op kerkrecht dat niet toestaat dat bijeenkomsten worden georganiseerd als het ingaat tegen de leer van de kerk.

De zegsman geeft aan dat er een oplossing is gevonden en de gebeden van de moslims plaats kunnen vinden in een nabijgelegen gebouw. "Daarna kan de hele gemeenschap samen komen voor een gezamenlijke maaltijd in de kerk."

Reacties

ONBEGRIJPELIJK!
NEE, niet onbegrijpelijk!

De islam krijgt ruim baan, en mag zich zeker niet storen aan een (HET) kruis.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify