miljardair

Mooi

21 mei 2019 door Patrick Simons

Miljardair betaalt enorme studieschuld 400 studenten: "God gedankt"

Een bijzonder verhaal uit Atlanta. Daar zijn meer dan 400 studenten die in hun laatste jaar zitten van het Morehoudse Collega namelijk in één klap verlost van hun studieschuld. De Amerikaanse miljardair Robert F. Smith betaalt het bizarre bedrag van 40 miljoen dollar in één keer af. 

Op de school zitten voornamelijk Afro-Amerikaanse studenten. Smith vertelde in een toespraak voor de studenten dat hij hun studieschuld betaalt. "Mijn familie leeft inmiddels acht generaties lang in de Verenigde Staten. Uit naam van ons allemaal geef ik jullie een duwtje in de goede richting." De studenten reageerden verbaasd en begonnen te juichen en te gillen van vreugde. Zo vertelde één van de studenten voor de camera: "Ik viel op mijn knieën op de grond en heb God gedankt." 

Overigens kondigde de rijke zakenman eerder al aan dat hij de school in de zuidelijke staat Georgia een gift zou schenken van 1.5 miljoen dollar. Er hebben op het Morehouse College meerdere jongens gestudeerd die later beroemd werden. De meest bekende daarvan is wellicht Martin Luther King. Smith sloot zijn bijzondere speech af met een verwijzing naar een Iers gebed: “Moge de zon altijd over je blijven schijnen. Moge de wind altijd in je rug staan en moge God je altijd vasthouden in de palm van Zijn hand.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify