Kees van der Staaij

Nieuws

21 mei 2019 door Jeffrey Schipper

'Nashvilledebat laat zien dat opvattingen van christenen in rap tempo verdwijnen'

Donderdagmiddag ging Kees van der Staaij in de Tweede Kamer in debat over de Nashvilleverklaring. De SGP-voorman kreeg veel kritiek vanwege het feit dat zijn naam in eerste instantie onder de verklaring stond. 'Het debat leert dat een jarenlang bestaande goodwill jegens opvattingen van christenen in rap tempo verdwijnt', analyseert politiek verslaggever Addy de Jong in het Reformatorisch Dagblad.

D66-Kamerlid Vera Bergkamp smeekte Van der Staaij om lhbti’s 'nu eens een keer met rust te laten.' Özütok (GL) vond zijn steun aan de verklaring strijdig met zijn eed op de Grondwet. De Jong zag hoe woordvoerders van progressieve partijen elkaar overtroffen in het uitspreken van hun afschuw over de Nashvilleverklaring. 'Hier toonde zich een haast onoverbrugbare kloof tussen twee geloven.'

De Jong merkt op dat Van der Staaij 'maximaal begrip toonde voor de strijd die christelijke homo’s en lesbiennes voeren'. Maar zijn begrip en nuances landden niet. 'In 21e eeuws Nederland mag je eigenlijk niet meer zeggen dat homoseksuele contacten zondig zijn.' Volgens de verslaggever was PVV-Kamerlid Agema een van de weinigen die uitsprak dat zij vervolging van Van der Staaij door het OM te ver vond gaan. 'Een veeg teken,' aldus De Jong.

Bekijk de bijdrage van Kees van der Staaij:

Lees het volledige commentaar in het Reformatorisch Dagblad

Reacties

Het was nogal leeg in de Kamer... een oefeningetje doeltrappen voor partijleden van de tweede garnituur. Jammer, dat hij niet meer relaxed was, maar hij bleef wel overeind.
REAGEER
Heel veel sterkte van der Staaij! Gods zegen!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify