Stefan Paas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2019 door Jeffrey Schipper

‘Resident Aliens’: internationaal symposium over de rol van de kerk in de samenleving

Wat kan ik doen om mijn land te dienen? Wat kan de kerk doen? Moet de kerk hierin welk actief zijn of is dat haar taak niet? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het internationale symposium Resident Aliens op woensdag 22 mei 2019 in Hogeschool Viaa.

Vanuit verschillende invalshoeken zullen onder andere prof. Ad de Bruijne, ds. Moses Alagba en hoogleraar en theoloog Stefan Paas (foto) ingaan op vragen over de rol van de kerk in de samenleving. Bij de conferentie zijn deelnemers uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika aanwezig. Daardoor komen allerlei contexten aan bod. Deze deelnemers verzorgen tijdens het symposium ook een workshop.

Internationale conferentie
Het symposium ‘Resident Aliens’ is het afsluitende onderdeel van de internationale conferentie die wordt georganiseerd door Verre Naasten, TU Kampen en Hogeschool Viaa. Ongeveer dertig buitenlandse predikanten, evangelisten en kerkleiders uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn van 8 mei tot en met 22 mei in Zwolle. De vraag over de rol van de kerk in de samenleving staat centraal tijdens deze conferentie. De deelnemers volgen een intensief programma van colleges, workshops en excursies.

Meer informatie en aanmelden
Het symposium wordt gehouden op 22 mei van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur in het gebouw van Hogeschool Viaa in Zwolle. Na het symposium is er een receptie als afsluiting van de conferentie. De kosten voor deelname aan het symposium zijn € 50,-.

Aanmelden kan via deze website

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.