Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2019 door Driestar educatief

Studenten en docenten van Driestar organiseren cantatedienst in Sint-Janskerk in Gouda

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseren studenten en docenten van Driestar hogeschool een cantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda (aanvang 16.00 uur, toegang gratis).

De jaarlijkse cantatedienst door studenten van Driestar hogeschool is dit jaar op de zaterdag voor Hemelvaartsdag. Daarom wordt cantate BWV 37 uitgevoerd: ‘Wer da gläubet und getauft wird’. Cantate 37 is een van de cantates die Johann Sebastian Bach schreef voor dit kerkelijke feest. Het bijwonen van deze uitvoering in de Sint-Janskerk in Gouda is een mooie gelegenheid om alvast vooruit te kijken naar en een voorproef te nemen op Hemelvaartsdag. Ds. Bram Kunz, tevens docent bij Driestar hogeschool, zal een korte meditatie houden die aansluit bij het thema.

De cantate wordt onder leiding van dirigent Arnold Blok uitgevoerd door het pabo-3-koor van Driestar hogeschool, orkest Ars Musica en Gerben Budding (orgel). Solisten zijn Corianne van Reenen (sopraan), Marlyne Nieuwenhuyzen (alt), Teun van Dijk (tenor) en Geert Rolfes (bas).

De dienst begint om 16.00 uur in de Sint-Janskerk in Gouda. Toegang is vrij. Wel is er een collecte. Hartelijk welkom!

Klik hier voor meer informatie!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.