Israel Folau
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2019 door Patrick Goede

Christelijke sporter door Australische rugbybond definitief ontslagen om parafraseren Bijbeltekst, hooggerechtshof laatste kans

Opnieuw tegenslag voor de Australische rugbyspeler Israel Folau. Hij ging in beroep tegen zijn ontslag op basis van een Instagrampost waarin hij 1 Korinthe 6:9 parafraseert en zegt: "De hel wacht op jullie! Bekeer je! Alleen Jezus redt". Een driekoppig panel heeft zijn beroep nu afgewezen. De Instagrampost staat nog altijd online en Folau heeft nu slechts nog de mogelijkheid om naar het hooggerechtshof te stappen omdat hij niet nogmaals in beroep is gegaan. Dat laat The Guardian weten.

In een statement zegt Folau dat het niet opnieuw in beroep gaan tegen de uitspraak absoluut niet betekent dat hij zich er bij neerlegt. "Ik heb er gewoon geen enkel vertrouwen in dat ik bij de Australische bond kans maak op een eerlijke en rechtvaardige behandeling", zegt Israel.

Zijn sportcontract ter waarde van 4 miljoen werd verbroken. Hij heeft nog niet bevestigd welke stappen hij nu gaat ondernemen. "Ik wil doen wat het beste is voor mijn familie, teamgenoten en fans. Dus ik bekijk alle mogelijk routes. Ik bedank mijn fans en verschillende sportprominenten voor hun steun en support. De impact van deze uitspraak op de sportwereld en de Australische sport in het bijzonder is in potentie zeer groot", aldus Israel Folau. 

Lees ook: Rugbyspeler geschorst na posten van Bijbeltekst op Instagram.

Reacties

M
‘Want het is een opstandig volk, het zijn leugenachtige kinderen, kinderen die niet willen luisteren naar de wet van de HEERE; die tegen de zieners zeggen: U mág niet zien; tegen de schouwers: U mág niet voor ons schouwen wat waar is. Spreek tot ons vleierijen, schouw bedriegerijen. Wijk af van de weg, keer af van het pad, houd de Heilige van Israël bij ons vandaan.’

??Jesaja? ?30:9-11? ?HSV??

https://www.bible.com/1990/isa.30.9-11.hsv

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen