homo's

Nieuws

21 mei 2019 door Patrick Goede

Er bestaat niet zoiets als een homohuwelijk zegt John Piper: "Het is oneerbaar en beschamend"

John Piper heeft zich fel uitgesproken tegen het homohuwelijk. "De seksuele eenheid tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is geen homohuwelijk. Het is in zijn geheel geen huwelijk, bijbels gezien. Wanneer een homostel tot bekering komt, heeft hun huwelijk geen autoriteit", zegt de schrijver en spreker.

In een recente podcast geeft de voorganger antwoord op de vraag of homostellen na hun bekering getrouwd zouden moeten blijven. "Nee, ik raad de mensen niet aan om in hun homoseksuele relatie te blijven wanneer ze tot geloof komen. Daar zijn verschillende redenen voor", geeft Piper als antwoord.

"Je kunt een huwelijk dat verkeerd tot stand is gekomen niet heiligen als het helemaal geen huwelijk is. Ik hou niet van het feit dat veel mensen het een homohuwelijk blijven noemen in plaats van een 'zogenaamd homohuwelijk'. Want in het universum bestaat er niet zoiets als een zogenaamd homohuwelijk", steekt Piper zijn visie op het onderwerp niet onder stoelen of banken. 

"Met andere woorden, homoseksueel gedrag is niet zondig omdat ons is opgedragen dat we het niet moeten doen. Het is van nature fout, het is oneerbaar en beschamend. Dat is het verschil met heteroseksuele koppels die tot geloof komen. Hun seksuele verbond kan geheiligd worden omdat hun relatie van nature niet oneerbaar en beschamend is", legt Piper zijn standpunt uit. 

Reacties

A
Een wijs standpunt, vanuit Bijbelse liefde voor God en de naaste.
T
Het is van nature fout, het is oneerbaar en beschamend. Geldt dat ook niet voor hetero's, wanneer zij ontrouw zijn, wanneer zij doen aan partnerruil of zondigen met hun ogen, zoals Jezus zegt? (Mattheus 5: 27-30)Dat de staat het homohuwelijk erkend vanwege rechtskundige rechten en plichten, wil niet zeggen dat een kerk die intieme relatie zou moeten, of kunnen inzegenen. Een huwelijk in het oog van God is veel meer dan alleen seksualiteit. Liefde is: ik ben er voor jou, zoals ik er altijd voor jou zal zijn.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify