hersenbloeding

Nieuws

20 mei 2019 door EO Beam

Het leven van Maartje (23) veranderde in een klap na een hersenbloeding

Het leven van Maartje (23) veranderde in één klap door een hersenbloeding. Ze kon niet douchen en traplopen, en een boterham eten duurde een half uur, vertelt ze tegen EO Beam.

Haar vader deed boodschappen en Maartje was alleen thuis. Toen hij terugkwam, zag hij z'n dochter op de keukenvloer liggen met haar hoofd in een plas boed. Het bleek een hersenbloeding te zijn, nadat ze eerder een hartinfarct had gehad.

Een heftige periode volgde. "Na een hersenbloeding begin je eigenlijk weer opnieuw. Ik kon niet goed praten, het ging heel langzaam en koste me veel moeite. Volledige zinnen maken ging moeilijk, een gesprek kon ik niet volgen. Lopen was lastig, ik kon niks onthouden en ik was volledig afhankelijk van andere mensen."

Op het begin haalde ze steun uit haar relatie met God, maar nadat ze vier weken later een terugval kreeg, had ze moeite met het geloof. "‘Hoe kan het zijn dat ik Gods aanwezigheid niet voel nu ik Hem nodig heb?’ dacht ik. Ik vond het oneerlijk. Ik ben wel blijven bidden en Bijbellezen en heb met mijn dominee gepraat. Zo heb ik geleerd dat God er altijd is, maar dat je dat niet altijd voelt."

Terugkijkend merkt ze dat God er juist wel sterk was in die periode. "Mensen zeggen dat ik in die tijd zo sterk was, maar dat heb ik alleen bereikt, omdat God mij kracht gaf. Uiteindelijk heeft dit mijn band met God alleen maar versterkt.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify