evangeliseren

God

20 mei 2019 door Patrick Goede

Onderzoek: Amerikaanse christenen hebben moeite met evangeliseren

Onderzoek van LiveWay Research onder 2500 Amerikaanse christenen toont aan dat christenen moeite hebben met het verkondigen van het evangelie. Volgens het onderzoek geeft 55 procent van de ondervraagden aan de afgelopen zes maanden met niemand het goede nieuws gedeeld te hebben. Ondanks het feit dat 56 procent aangeeft hier weekelijks voor te bidden.

"Delen dat Jezus Christus onze zonden gedragen heeft door te sterven aan het kruis is de levensmissie van de kerk. Maar het lijkt niet de prioriteit te hebben van de meeste kerkgangers", zegt Scott McConnel, uitvoerend directeur van Liveway Research.

Met name de 65-plussers laten het afweten. Bij hen is het percentage 62 procent wat betreft het niet verkondigen. Ook zijn er verschillen in ethniciteit. Zo hebben Amerikanen van Spaanse of Afrikaanse komaf minder moeite met het evangeliseren. Daarnaast blijkt  dat 55 procent van de ondervraagden het wel aangedurfd heeft om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst of activiteit in het laatste halfjaar.

Reacties

l
In Nederland net zo?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify