jetten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2019 door Patrick Simons

Rob Jetten: "Gesprek over geloof op een nieuwe manier voeren"

Veel mensen zien D66 als een een antireligieuze partij. Dat beeld is volgens fractievoorzitter Rob Jetten in de loop der jaren ontstaan terwijl het helemaal niet klopt met de werkelijkheid. Wel merkt hij dat er binnen de partij ongemak is als het gaat om geloof, zo vertelt hij in een interview met Nederlands Dagblad.

Overigens zegt hij daar direct bij dat dit bij de jongere generatie veel minder het geval is. Zo vertelt hij dat er ook binnen de partij behoorlijk wordt gediscussieerd over onderwerpen als vrijheid van onderwijs en het toestaan van rituele slacht. Jetten streeft ernaar om deze discussies beter zichtbaar te maken binnen D66. Op die manier kan namelijk worden aangetoond dat de partij een stuk genuanceerder over geloof en religie denkt dan veel mensen vermoeden.

"Ik hoop dat we het gesprek over geloof op een nieuwe manier kunnen voeren", stelt hij dan ook. Daarbij benadrukt de lijsttrekker overigens wel direct dat D66 pal staat voor individuele vrijheid. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om de vrijheid om te geloven of de vrijheid om bijvoorbeeld te beslissen over je eigen leven.

Reacties

S
Ik kijk wel wat D'66 na verkiezingstijd doet. Ik heb helaas af moeten leren om te kijken naar wat partijen voor de verkiezingen zeggen, los van D'66.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.